Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Odustanite i prije nego ih započnete: Svađe koje jednostavno nemaju pobjednika

Preuzmite sliku

Zašto? Zato što su to svađe u kojima nema pobjednika i koje su jednostavno – besmislene…

1. Šta ćete slušati dok se vozite u autu. Vi obožavate Beyonce. On je lud za Arctic Monkeysima. Baš kao što se njegov ukus najvjerovatnije neće promijeniti, tako neće ni vaš. Upalite radio ili razgovarajte.

2. Šta ćete jesti za večeru. Ponekad ste toliko neodlučni da na kraju ne jedete ništa i umirete od gladi cijelu večer. Uredu je da on pojede pizzu, vi pahuljice, ili obratno. Ne morate se baš u svemu slagati.

3. ‘Stvarno mi se ne sviđa taj tvoj prijatelj…’ U tome i je poenta. To je njegov prijatelj. Ne morate voljeti sve njegove prijatelje, niti on sve vaše. Ako vam neko izrazito ne odgovara, druženje s tom osobom svedite na minimum i ne stvarajte probleme gdje ih nema.

4. On je potrošio previše novaca na nešto što smatrate glupim. Ili obratno. Svako od nas ima svoje malene užitke i sve dok niste u ozbiljnim financijskim problemima, trošite novac na šta god vam srce željelo.

5. Koja je idealna sobna temperatura. Vama je uvijek hladno, njemu je uvijek vruće. Ako vam je hladno, obucite se, a on, ako mu je vruće, neka se skine u kratku odjeću, piše cosmopolitan.hr.

6. Gdje ćete na odmor. Jednom kada uplovite u bračne vode, vjerovatno ćete ljetovati kod njegovih ili vaših, no do tada, svake ćete se godine iznova prepucavati gdje se ide vama, a gdje njemu. Ostavite se svađa i pustite novčić da odluči.

7. Ko od vas ima pogrešan bioritam. On jutarnju kafu pije oko 8, a vi tek oko 3 odlazite na spavanje, nakon što završite maratonsko gledanje omiljene serije. Neko voli jutro, neko je noćna ptica. Ono vrijeme u koje ste oboje budni provodite zajedno, kontruktivno, a ne prepucavajući se. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,