Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oblikujte svoje tijelo dok uživate na odmoru

Preuzmite sliku

Dok se brčkate, nemojte da zaboravite i na svoje tijelo. Uz super vježbe u vodi, lako i brzo ćete vidjeti efekte zategnutih mišića bez previše truda.
Plivanje je odlična vježba za cijelo tijelo, a bazen i more mogu poslužiti i za ozbiljniji trening snage i za kardio-vježbe. Za ove vježbe su potrebne bučice.

One su najbolji izbor, jer su presvučene gumom. Osim tegova, preporučuje se da se nosi maska za ronjenje, jer će sprječiti ulazak vode u nos i oči.

Delfin
Uđite u bazen ili more i ostanite u vodi do ramena. Lagano raširite noge, a ruke odmaknite od tijela i podignite paralelno s ramenima držeći pritom bučice od jednog kilograma ili bočice vode.

Nakon toga napravite zamah tako da se prvo izdignete tijelom iz vode, a potom se potpuno potopite. Postupak ponovite 25 puta. Voda će stvoriti otpor, pa će mišićima trebati više snage da bi izveli vježbe.

Ojačajte ruke
Ispod jednog pazuha stavite bućicu ili bočicu vode i plivajte cijelom dužinom bazena. Koristite obje noge i slobodnu ruku, a potom bućicu stavite ispod drugog pazuha. Ponovite vježbu svakom rukom. Ove su vežbe odlične za jačanje mišića ruku.

Vježbe za gornji dio tijela
Uđite u bazen ili more i ostanite u vodi tako da vam samo glava viri. Noge lagano raširite i stavite između nogu teg ili bućicu.

Stopala podignite kao da ležite na vodi, ne ispuštajući pritom bućicu. Plivajte cijelom dužinom bazena koristeći samo ruke. Ova vježba je odlična za jačanje gornjeg djela tijela i bedara.

Ruke u vazduh
Stanite u bazenu ili moru i jednom rukom podignite bučicu ili teg i plivajte najdalje što možete. Nakon toga bučicu stavite u drugu ruku i ponovite vježbu.

Vježbe za cijelo telo
Uđite u bazen, zaronite tako da vam je cijelo tijelo u vodi. Ako vam je to previše naporno, jednostavno uđite u vodu do ramena. U rukama držite bučice i polako dignite desnu nogu.

Nakon toga se pokušajte što više odraziti ljevom nogom tako da izronite iz vode. Isto vrijedi i za drugu nogu. Vježbu ponovite 20 puta. Korištenjem jedne odrazne noge jača se cijelo tijelo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,