Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatne cifre: Najjeftinije destinacije za kupovinu vlastite vikendice

Preuzmite sliku

Ako sanjate o kući za odmor, ali imate i ograničen budžet, donosimo vam sjajne vijesti. Na cijelom svijetu postoji mnogo država gdje kuća za odmor može biti pristupačna i jeftina.

Ako vam nije bitno da ste za sat-dva u vikendici, ove lokacije svakako vrijedi pogledati i istražiti ponude kuća ili apartmana za ljetovanje ili zimovanje, a kada ih ne koristite, uvijek se možete baciti u biznis. Italija, Turska, Bugarska ili Španija… Donosimo vam destinacije u kojima ćete za manje od 30 hiljada eura kupiti nekretninu za odmor.

Kuća za 1 euro u Italiji

Nije šala. Ovo je stvarnost. Jeste li se ikada zapitali gdje možete pronaći projekte za kuću od 1 eura? U Italiji. Na sjeveru i jugu talijanskog otoka Sicilija pronaći ćete na stotine nekretnina koje vlada zbog velikog iseljavanja stanovnika nudi po cijeni već od jednog eura. Iako se čini kao da je to šala, nije. Nekretnine nisu u najboljem stanju, a potpisivanjem ugovora o kupovini pristajete na uvjete koji govore da nekretninu morate obnoviti najkasnije 3 godine nakon kupovine.

Ostavljate polog od 2.500 – 5000 eura koje dobijete nazad nakon renovacije, a ako ne renovirate, ostajete bez njega. Sasvim realna i moguća opcija, koja ne samo da će vam osigurati nekretninu za 1 euro, već ćete se moći uključiti u renovaciju, biti kreativni te izraziti svoju osobnost. Nekretnine su smještene u unutrašnjosti Sicilije, većinom u starim gradićima s oko 10-20 hiljada stanovnika.

 • vikendica-iz-snova3
 • Stan u Istanbulu za manje od 25.000 eura

  I ovo se čini kao šala, ali to je daleko od šale. Nekretnine u Turskoj toliko su jeftine u usporedbi sa zapadnim zemljama da se čine nerealnima. Naime, odete li izvan strogog centra grada u kvartove kao što su Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt na evropskoj strani ili Maltepe na azijskoj strani Istanbula, pronaći ćete nekretnine već od 25.000 eura. I ovdje ne govorimo o garsonijerama, već o normalnim, velikim stanovima od 80 kvadratnih metara na više. Poželite li potražiti nekretnine, najbolje je angažirati ovlaštenog agenta, a poželite li to učiniti sami, instalirajte aplikaciju Sahibinden, koja vam donosi pregled svih nekretnina za najam i kupovinu u cijeloj Turskoj.

  Bugarsko Crno more kao popularno odredište mnogih

  Na internetu je moguće pronaći veliki broj nekretnina za prodaju i iznajmljivanje u odmaralištima uz bugarsku crnomorsku obalu. Trenutno su nekretnine za prodaju i iznajmljivanje u Bugarskoj izvrsna prilika zbog zaista niskih cijena. Naravno, sve ovisi o tome što tražite – apartman na plaži uz samo more ili ste u potrazi za cijelom kućom.

  Bugarska obala Crnog mora nudi veliki izbor zabave i različite načine provođenja odmora – vodene sportove, golf i razgledavanje ili samo ležanje na plaži i uživanje u toplom suncu. Zato je kupovina ili unajmljivanje nekretnina na plaži u Bugarskoj jedan od najboljih izbora koje možete učiniti. Studio-apartmane na moru možete pronaći za već od 13 hiljada eura. (punkufer.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,