Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neobičan sastojak uz koji pečeni krompir uvijek ispadne hrskav i ukusan

Preuzmite sliku

Nutricionistica Laura Ford na društvenim je mrežama podijelila odličan trik za pripremu ukusnog i hrskavog pečenog krompira uz pomoć jednog sastojka – meda.

“Ovaj će vam pečeni krompir izazvati pravu ovisnost; savršena je ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti!” , napisala je Ford, , prenosi Daily Mail.

Evo što ćete za njega trebati i kako se priprema:

Sastojci: 2 kg crvenog krompira, 2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 50 g maslaca mješavina začina, sol i papar, 1 i po kašika meda

Priprema: Zakuhajte lonac vode i dodajte krompir. Krompir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stepeni C. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.

Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite mješavinom začina, solju i paprom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite još 25-30 minuta ili dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krumpira dok je još vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje