Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nekada je imao 193 kilograma: Najdeblji dječak na svijetu sada je neprepoznatljiv

Preuzmite sliku

Do prije godinu dana Arya Permana imao je 193 kilograma, no zahvaljujući programu zdrave prehrane i intenzivnom treningu s profesionalnim body bilderom, prepolovio je svoju kilažu

Arya Permana, 14-godišnji dječak iz Indonezije već godinama nosi titulu najdebljeg dječaka na svijetu. No, uz pomoć body buildera i zdrave prehrane uspio je promijeniti svoj život i skinuo nevjerovatnih 110 kilograma.

Do prije godinu dana dječak je imao 193 kilograma, no uz pomoć estetske operacije, a kasnije i zdravom prehranom i treniranjem s profesionalnim body bilderom Ade Raijem, 14-godišnji dječak prepolovio je svoju kilažu, prenosi 24sata.hr.

 • Arya se rodio s normalnom težinom od 3.8 kg, no kad je imao samo 4 godine, počeo se neočekivano debljati. Do 10 godine, imao je više od 72 kilograma. Tada je s roditeljima obišao brojne doktore i bio na nizu pretraga, programa i naposljetku i na estetskoj operaciji.

 • Prije estetske operacije, Arya je imao 192 kilograma, a sada, nakon intenzivnog programa treninga s profesionalnim bodybuilderom i zahvaljujući zdravoj prehrani, teži samo 83 kg.

  Njegov trener, Ade Rai, iznimno je ponosan na njegov napredak i želju da iz temelja promijeni svoj život.

 • – Ponosan sam na Arya, jako je uporan i ne odustaje od svog cilja. Podržavam ga i biti ću uz njega sve do kraja. Iz dana u dan pratim njegov napredak i ne mogu se načuditi što smo učinili. Ono što dodatno veseli jest njegova strast prema sportu. Arya obožava nogomet, a igrao ga je i prije nego što je izgubio ovoliko kilograma. To mi daje nadu da će nastaviti živjeti zdravo – rekao je 49-godišnji trener Ade Rai.

 • Koliko je ponosan i koliko vjeruje u njega, vidi se iz videa koje Ade objavljuje na svom Instagram profilu.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Ade Rai (@ade_rai)

  Arya sada čeka još nekoliko estetskih operacija kojima će se ukloniti višak na stomaku, rukama i nogama. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje