Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Napravite sami vlažne maramice za skidanje šminke

Preuzmite sliku

Skidanje šminke sa lica zna da bude prava gnjavaža, posebno kada smo baš umorni. Ipak, svi znamo važno pravilo: na spavanje ne smijemo ići sa šminkom!

Iako svako od nas koristi razne tonike za čišćenje lica, ponekad smijemo sebi da dozvolimo brzinsko uklanjanje šminke vlažnim maramicama za tu namjenu.

Najljepše od svega je to što takve maramice možemo napraviti i sami kod kuće, a mi ovog puta dijelimo sa vama kako da to učinite, javlja Novi.ba.

Neophodni su vam:

papirni ubrusi (otprilike polovina rolne, a veličinu odredite spram kutije koju imate), čista i dezinfikovana plastična kutija (najbolje ona u kojoj se čuvaju vlažne maramice za bebe), 2 kašike kokosovog ulja (možete ga pronaći u prodavnicama zdrave hrane ili apotekama), 2 čaše vode i kašičica blagog gela za umivanje ili kupke za bebe.

Priprema:

Vodu, kupku i kokosovo ulje pomiješajte i stavite u mikrovalnu na 20 sekundi ili istopite na pari dok se kokosovo ulje ne istopi, a sve zajedno ne sjedini.

Papirne ubruse isjecite tako da stanu u plastičnu kutiju i poredajte jedan na drugi.

Napunite posudu sa pola dobijene smese, pa poredajte isječene ubruse.

Nakon toga, zatvorite kutiju i okrenite je naopačke na par sekundi, pa je vratite u prvobitni položaj i dodajte još smjese (ne morate potrošiti svu smjesu ukoliko vidite da je previše).

Kada su ubrusi natopljeni, možete ih koristiti i naravno nakon upotrebe baciti! (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje