Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najromantičniji krevet, a uz to na otvorenom: Prizor koji će vas oduševiti

Preuzmite sliku

Hotel Chalet Al Foss nalazi se u Italiji, u mirnom području Val di Sole, 2 km od tirolskog naselja Vermiglia nudi panoramski pogled na ledenjak Presanella i besplatnu uslugu prijevoza do skijališta Passo Tonale.

Mnoge prizor romantičnih zimskih odmarališta asocira na sliku dvoje zaljubljenih uz užareni kamin i gledanja snijega kroz prozor s čašom crnog vina u ruci. No, ovaj jedinstveni hotel smješten u alpskom gorju, nudi mnogo više od zatvorenog toplog ugođaja. Pored zatvorenog bazena, saune i parne kupelji, Chalet Al Foss se ističe po jednoj specifičnoj pojedinosti.

Hotel nudi magični planinski san i to u doslovnom smislu. Okovan snijegom, krevet je smješten na uzvisini ispred planinskog krajolika koji oduzima dah. Dekice od krzna i tople zrake sunca vas pomno griju dok uživate u objedu u krevetu. Raznoliki švedski stol od voća, povrća, raznih gurmanskih delicija i deserta će okruniti svu raskoš vašeg romantičnog bijega u čistu prirodu i natjerati da se iznova zaljubite u talijansku kuhinju.

Recept za fantastično zimsko putovanje je upravo taj – zajedno uživati na prekrasnoj destinaciji. Zaljubite se i vi u ovaj snježni krajolik i prekrasnu ledenu avanturu. (bounjur.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje