Utorak, 17. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mnoge žene bi se odrekle seksa u zamjenu za savršeno tijelo

Preuzmite sliku

Polovica žena kaže kako se najugodnije osjećaju u kupaćem kostimu u društvu svojih prijateljica ili partnera, 18 posto njih dobro se osjeća i u društvu muških prijatelja, pokazalo je istraživanje.

Oko 50 posto žena mrzi izgled svog trbuha, dok su za 29 posto žena najkritičnija zona bedra. Većina žena upravo se u proljetnim mjesecima posvećuje vježbanju kako bi imale više samopouzdanja na plaži, a 47 posto njih priznaje da najviše rade trbušnjake i druge vježbe za struk.

Pritisak da smršave prije ljeta osjeća 82 posto žena, a njih 68 posto odreklo bi se seksa na mjesec dana, pa čak i više ako bi zauzvrat dobili savršeno tijelo, otkrilo je istraživanje časopisa Shape.

Zahvaljujući popularnosti društvenih mreža i sve češćem objavljivanju fotografija s plaže, žene plaši to što će njihove “nesavršenosti” biti vidljive javnosti. Oko 90 posto žena kaže kako nikad ne bi “lajkale” fotografiju na kojoj su u bikiniju, a 44 posto njih zamolilo bi prijatelja ili prijateljicu da obrišu sliku na kojoj su u kupaćem kostimu, ili bi barem tražile da ih se odznači s fotografije.

Polovica žena kaže kako se najugodnije osjećaju u kupaćem kostimu u društvu svojih prijateljica ili partnera, 18 posto njih dobro se osjeća i u društvu muških prijatelja. Manje od 10 posto žena osjeća se privlačno u kupaćem kostimu ako se nalaze među nepoznatim ljudima.

Mršavljenje prije ljeta

Oko 60 posto žena redovno odlazi na dijetu prije ljeta, 53 posto njih ne zaboravlja brojati kalorije, a 22 posto njih odriče se ugljikohidrata, pokazala je anketa.

U današnjoj kulturi koja slavi fizičku savršenost, popularno je mišljenje da samo mišićava, tonirana i tijela bez dlaka mogu dobro izgledati u kupaćem kostimu, a to u mnogim ženama budi komplekse, smatraju psiholozi, prenosi Daily Mail.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,