Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mama se posramila kada je vidjela kako ju je sin nacrtao, pa odlučila promijeniti svoj život

Preuzmite sliku

Djeca su iskrena i mogu nam promijeniti živote. Najbolji primjer je Wendy Candlish, mama četvero djece iz Australije, koja se 2019. slomila kad je pokupila najstarijeg sina u školi i vidjela njegov crtež. 

“Nisam ga ništa trebala pitati, sve mi je bilo jasno. To mi je bio šamar u lice koji me probudio. Nacrtao je osobu s ogromnim stomakom i napisao: ‘U redu je biti debeo'”, prisjetila se za News.co.au.

  • Bila je svjesna nezdravih navika koje slijedi te je znala da je dijete nije željelo namjerno povrijediti. Cijeloga života borila se s kilogramima, ali prije tri godine je odlučila jednom zauvijek to promijeniti, prenosi index.hr.

    “Hranu sam koristila kao emocionalnu utjehu, ponekad kao kaznu, ponekad kao nagradu. Imala sam stav ništa ili sve i nikad nisam doista shvaćala što takvim ponašanjem radim svom zdravlju”, pojasnila je.

  • Angažovala je trenera pa počela dizati tegove. Ubrzo je počela uviđati promjenu koja joj se svidjela. Došla je do toga da se uskoro takmiči u svom prvom fitness takmičenju ljepote. Pozirat će u bikiniju i pokazati mišiće.

    “Nadam se da će ovo što sam ostvarila biti poticaj mojoj djeci. Želim im biti uzor. Radim 12 000 koraka u danu i hranim se uravnoteženo. U teretani sam četiri puta sedmično. Ovaj put mi je otkrio strast za koju nisam znala da postoji”, zaključila je.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje