Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mama priznala: Majčinstvo nije kakvim sam ga zamišljala, želim odustati od sina

Preuzmite sliku

Roditeljstvo ima uspone i padove. Nekim roditeljima teško je priviknuti se na novu ulogu i odustati od vremena za sebe kako bi brinuli o malom ljudskom biću. Jedna žena podijelila je iskreno priznanje o tome koliko joj je majčinstvo teško palo te priznala da čak razmišlja da potpuno odustane od svog sina. 

“Počinjem preispitivati volim li uopće svog sina jer sam sigurna da majka koja voli svoje dijete ne može ovako razmišljati. Moji dani su stresni i užurbani. Nemam mira i uopće ne uživam”, priznala je na roditeljskom forumu Mumsnet anonimna majka dvogodišnjaka.

Kaže da radi četiri dana u sedmici i nikad nema vremena za sebe. Situaciju joj dodatno otežava što njen sin ne prospava cijelu noć. Zbog toga je neispavana i teško ustaje.

Voljela bih imati pet minuta za sebe. Imam osjećaj da je potpuno ovisan o meni i ako mu ne posvetim pažnju, doživljava izljev bijesa. Umjesto da ga umirim kad vrišti i plače, ja se udaljim jer ne mogu to slušati. Sramim se, ali ponekad mi se čini da ga stvarno ne volim. Ima dana kad želi samo mene, a ja ne želim biti blizu njega“, dodala je.

Odnos djeteta s ocem je u redu pa zbog toga sve češće razmišlja bi li im bilo bolje da žive skupa.

“Ne mogu se ne zapitati bismo li bolje funkcionirali da ga posjećujem i viđam samo par dana u sedmici i bih li se onda isto osjećala”, zaključila je.

Mnoge majke smatraju da su emocije koje je podijelila alarm za uzbunu.

“Jasno je da ti je teško. Trebala bi s nekime porazgovarati jer se mučiš”, napisala je jedna osoba.

“Prvih godina sam žalila što sam rodila i mrzila sam svaki trenutak majčinstva. Dijete sam hranila svaka dva sata, bila sam neispavana i nisam bila svoja. Popričaj s nekim prije nego što se odlučiš na drastične korake”, savjetovala je druga. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,