Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mama pokazala kako sina navikava da spava sam: ‘Podmetnula sam mu plišanca s perikom’

Preuzmite sliku

Stavljanje male djece na spavanje može biti izazovno, pogotovo kad ih se uči da spavaju sami, bez mame koja ih mazi dok ne utonu u san – a ni tu izazov ne završava, jer se treba izboriti i da dijete u krevetiću i ostane!

S tim se roditeljskim zadatkom nedavno suočila i Britanka Meagan Michelle Allen koja je iscrpljena smislila neobičnu metodu kako svog dvogodišnjaka – s kojim je spavala do nedavno – zadržati u krevetu i nakon što ona izađe iz sobe.

– Kad dvije sedmice spavate u krevetiću dvogodišnjaka i dođe vrijeme da ga ostavite samog, ali ne ide… – rekla je u svom TikTok videu. Maleni je, priča ona, bio jako nervozan i negodovao zbog odvajanja od nje, pa mu je odlučila podmetnuti zamjenu.

@meggmichelle13lets see how this goes… 😬😅 ##HoldMyMilk ##InTheHeightsChallenge ##toddlermom ##scary ##clone ##tricks

♬ Act 2: In the Hall of the Mountain King – Edvard Grieg

– Plišani majmun, perika i još par dodataka i napravila sam mu svog ‘klona’ – objašnjava Allen i kaže kako je ‘mislila da podmetanje plišanca može dobro završiti ako dijete povjeruje da je to ona i ostane u krevetu, no eksperiment se može i pretvoriti u katastrofu, ako mališan, na primjer, povuče periku i pomisli da je mami iščupao kosu…’ (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje