Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mama podijelila fotografiju kćerke kao upozorenje roditeljima: Nemojte ignorisati dijete kada ovo radi…

Preuzmite sliku

Jedna mama podijelila je zastrašujuće iskustvo koje je doživjela s trogodišnjom kćeri kao upozorenje drugim roditeljima. Na stranici Tiny Hearts Education objavljena je fotografija njene kćerke koja je vozilom hitne pomoći prebačena u bolnicu nakon što se počela gušiti večerom.

Nekoliko sekundi prije tog nesretnog događaja, djevojčica se pretvarala da se guši kako bi privukla pažnju svoje porodice. Srećom, mama je u jednom trenutku prepoznala da se kći više ne šali pa je skočila i krenula u akciju.

“Nemojte ignorisati dijete koje se pretvara da se guši. Meso je bilo sitno narezano, ali moja kći stvarno se počela gušiti. Partner i ja smo je zgrabili i počeli udarati po leđima, ali nije djelovalo. Moj brat je pozvao hitnu pomoć, a ja sam je prebacila preko koljena i pokušavala spasiti”, prisjetila se majka.


Djevojčica je poplavila, a iz usta joj je krenula krv. Potom je počela dolaziti do zraka, a u bolnicu je prevezena kako bi se utvrdilo da hrana nije ostala negdje zaglavljena.

“Nikad nisam čula da tijelo može izbaciti krv tokom gušenja, ali ljekar nam je objasnio da je i to moguće zbog položaja mesa, pretjeranog kašljanja ili udaraca u leđa”, dodala je.

Znakovi gušenja kod djece su nemogućnost kašljanja, ostanak bez zraka, hvatanje za grlo te promjena boje kože. Kako biste spriječili gušenje, jedite za stolom, nemojte djetetu davati hranu u automobilu, sjednite s djetetom kad jede i nudite samo sigurnu hranu, prenosi index.hr. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,