Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ljubav i bliskost: Stvari koje parovi rade čak i kada nisu dugo u vezi

Preuzmite sliku

Šta radi ljubav između dvoje ljudi koji se možda, i ne tako davno, nisu ni poznavali je nevjerovatno. Odjednom postanu toliko bliski da dijele neke stvari koje nisu nikad ni s najužim članovima porodice, prenosi 24sata.hr.

Zajedno se tuširaju

Posebno je lijepo tuširati se zajedno s partnerom i baš svaki par praktikuje, barem u nekom trenutku svoje veze. Međusobno si peru leđa, šamponiraju kosu, ispiru jedan drugoga itd.

Gledaju iste emisije i kad nisu zajedno

Ljudima je u prirodi da podsvjesno oponašaju one s kojima provode puno vremena pa je tako i ako je gledanje TV u pitanju. Svaki par ima nekoliko emisija koje vole zajedno gledati.

Svako ima svoju stranu kreveta

Parovi se nekako prešutno dogovore ko će spavati na kojoj strani kreveta i toga se drže, jer im uđe u naviku. Jednako je i s kaučom, svako ima svoju stranu na kojoj sjedi.

Privijaju se jedno uz drugo

Neovisno jesu li u krevetu, na kauču ili u nekoj drugoj situaciji parovi vole biti blizu i dodirivati se, pa makar jednim malim dijelom tijela, na primjer, dodirivati se stopalima ili ispreplesti noge dok spavaju.

Jedu istu hranu

Tu opet do izražaja dolazi to koliko su ljubavni parovi fleksibilni ako je njihova veza u pitanju. Prilagođavaju se jedno drugome i kopiraju čak i kad je izbor hrane u pitanju.

Presvlače se jedno pred drugim

Onoliko koliko se partneri osjećaju opušteno jedno pred drugog, nisu prema nikome drugome, pa čak ni roditeljima, braći, sestrama, prijateljima. Sasvim je normalno stati ispred partnera i skinuti sve sa sebe.

Tolerišu si ‘one dane’

Svako ima loše dane i stanja u kojima ne želi da ga drugi vide. Partneri su ti koji to najviše tolerišu jer se vole i svjesni su da svako ima neke ‘svoje mušice’ ili se svako ponekad osjeća loše, bolesno, bijesno ili jednostavno bezvoljno, ali sve to dođe i prođe. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,