Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ljubav do zadnjeg trenutka: Par nakon 65 godina braka preminuo držeći se za ruke

Supružnici Jack i Harriet Morrison preminuli su istog dana nakon što su šest i pol decenija proveli u skladnom braku. 

Posljednje dane života par je proveo u staračkom domu u St. Louisu, a lokalni list “St-Louis Post-Dispatch“ javlja da su i posljednje trenutke života proveli u spojenim krevetima i držeći se za ruke.

 • Prvi je u prošlu subotu preminuo 86-godišnji Jack, a nekoliko sati kasnije preminula je i tri godine mlađa Harriet, prenosi Radio Sarajevo.

  “Tužna sam, ali znam da počivaju u miru i da su ponovo zajedno. Bila je to prava ljubavna priča za knjige”, kazala je Sue Wagener, koju su odgojili Morrisonovi.

  Ona je kazala da su se Jack i Harriet upoznali 1955. godine, a zatim brzo vjenčali i ostatak života proveli u skladnom braku.

  Jack je bio vozač autobusa, a Harriet je i upoznao prilikom jednog izleta, a život su proveli putujući svijetom. Pored Wagener, iza Morrisonovih su ostala i dvojica sinova.

  “Nezamislivo je da ste mogli vidjeti Jacka, a da pored njega nije bila i Harriet”, kazao je porodični prijatelj Wayne Price.

  S obzirom da su u staračkom domu u St-Louisu smješteni u odvojene sobe, par se i dalje nije razdvajao, a spavali bi tako što je jedno bilo u invalidskim kolicima, a drugo u krevetu. Oboje su prošle godine pali i polomili kukove. Radnici doma odlučilo je da im spoji krevete kako bi mogli biti skupa. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,