Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ljekari upozoravaju na opasne posljedice novog TikTok trenda s depiliranjem cijelog lica

Preuzmite sliku

Djelatnik mušterijama doslovno izlije vosak za depiliranje preko cijelog lica, a ljekari su otkrili koliko je loših posljedica tog tretmana. 

Ljekari upozoravaju da nikako ne isprobavate bizaran trend koji se širi društvenom mrežom TikTok, a u pitanju je depiliranje cijelog lica, prenosi Večernji list.

Trend je, moglo bi se reći, pokrenula brijačnica Kapsalon Freedom iz Nizozemske video snimcima u kojima djelatnik mušterijama doslovno izlije vosak za depiliranje preko cijelog lica, razmaže ga, ostavi da se stvrdne, a zatim skida rukama. Uz to, u uši i nos stavi štapiće za uši kako bi mogao ukloniti i te dlake.

@kapsalonfreedomboxmeer#viralvideo #fooryou #voorjou #tiktok @boef #tagjebestfriends #kapsalonfreedomboxmeer @roni.ismael♬ origineel geluid – Kapsalonfreedom

Vlasnik brijačnice Renaz Ismael kaže da je depiliranje lica tretman koji se jako često odrađuje, ali on ga je podigao na viši nivo jer ukloni puno više dlaka nego što se to inače radi. Također je negirao da ova metoda nanosi povrede i bol mušterijama. “Prva sam osoba u svijetu koja je počela raditi depilaciju cijelog lica. Nije loše za kožu”, rekao je za BBC.

@kapsalonfreedomboxmeer#Voorjou #fooryou #viral #viral #viral #viralvideos #voorjoupagina @boef

♬ origineel geluid – Kapsalonfreedom

Ipak, ne bi se svi složili s njim, a pogotovo ne ljekari. Emma Wedgeworth, dermatologinja, izjavila je za Daily Mail da ovaj tretman može napraviti više štete nego koristi te da ga ne preporučuje. Njezin kolega, dr. Simran Deo, upozorio je da može doći do promjene pigmentacije, trajnih ožiljaka, plikova… “Također, ako se vosak ne skida dovoljno brzo, osoba se može ugušiti jer su joj prekrivena usta, a u nosu su štapići.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,