Utorak, 9. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ko kaže da je facelifting samo za one “mlađe”: Ova baka se odlučila na taj korak u 80. godini

Preuzmite sliku

Elizabeth Moore, se kao i mnoge žene osjećala mnogo mlađom u odnosu na svoje godine. Zbog toga je prije osam mjeseci, ova penzionisana lektorica, odlučila da je vrijeme da se „počasti” dobrim kozmetičkim tretmanom i „ispegla bore”.

 • elizabeth-bore4
 • Željela sam da povratim samopouzdanje i izgledam malo mlađe – kazala je Elizabeth. Ona je za ovaj tretman izdvojila tričavih 12.000 funti.

  Njena okolina ne razumije zbog čega ne prihvati svoje godine, nego žarko želi da izgleda kao da ponovo ima 70.

  Njena familija je bila zabrinuta jer mnogo toga može da se zakomplikuje kada su operacije u pitanju. Pogotovo kada neko imao 80 godina.

  Iako djeluje nevjerovatno, čak 60 posto plastičnih hirurga primijetilo je porast prijema pacijenata starijih od 65 godina koji se mahom podvrgavaju tertmanima botoksa.

  Stariji ljudi uglavnom ne doživljavaju svoje godine na isti način kao što to društvo čini, a zbog toga im je ponekad veoma nelagodno pa traže način da riješe taj problem.

 • elizabeth-bore3
 • Elizabeth iz Nothingama koja je sa svojim suprugom Davidom (86) skoro 60 godina u braku i sa kojim ima i kćerku Katy (56), kaže da zbog ove odluke nijednom nije zažalila.

  – Sada imam mnogo više samopouzdanja i bolje se osjećam kada vidim svoj odraz u ogledalu. Nikada nisam sebe doživljavala posebno atraktivnom, pa i nisam pomislila da će me ova operacija učiniti ljepšom, samo malo mlađom – ispričala je Elizabeth.

  Kako kaže, oduvijek je uživala da se šminka i nosi finu garderobu, a ta navika ni vremenom nije jenjavala.

  Ova simpatična bakica svoju mladost održava i na razne druge načine. Pored toga što vodi računa o svojoj ishrani, Elizabeth praktikuje i tai-chi, redovno pješači sa svojim suprugom, a član je i lokalne baštenske grupe.

  Uveče se često okuplja sa prijateljima i suprugom u jazz klubu gdje se prisjećaju starih dana, ali i zajedno prave planove za putovanja koja takođe očekuju sa radošću.

  (zena.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,