Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako ste vi zavoljeli osobu pored sebe? Zaljubljujemo se na pet načina…

Preuzmite sliku

U prirodi čovjeka je da se ludo zaljubi makar jednom u životu. Vremenom nam ta osoba postane veoma važna, te se dajemo bez zadrške. Zauzvrat, osjećamo da smo voljeni i da nam se uloženo vraća. Put koji prolazimo od zaljubljivanja do ljubavi je predvidljiv i odvija se na jedan od pet načina.

U nastavku otkrijte kako ste vi zavoljeli osobu kraj sebe.

1. Ljubav na prvi pogled

Ljubav na prvi pogled poprimila je holivudski glamur zahvaljujući romantičnim komedijama. Iako se čini da se dešava često, ako ne i svima, ljubav na prvi pogled je zapravo rijetka. Da bi se neko istinski zavolio, potrebno je vrijeme. Često nam se neko dopadne na prvi pogled, ali ta privlačnost ne bude dovoljna za produbljivanje odnosa i formiranje veze. Ako se, pak desi da shvatimo da se tu krije nešto više, taj odnos ima šanse da preraste u ljubav. Kako god, nekada je dovoljan jedan pogled za prepoznavanje i znak da je neko onaj pravi ili prava.

2. Od drugarstva do ljubavi

Sigurno ste čuli priče o parovima koji su se poznavali i družili, prije nego što su shvatili da se zapravo vole. Ovakav slijed događaja je čest, što nije neobično, s obzirom na to da je za ljubav ključno dobro poznavanje partnera. Kroz prijateljstvo upoznajemo i dobre i loše strane druge osobe, te nam je lakše da se zamislimo kraj nje. Idealan scenario je kada oboje shvate da se vole i da žele da njihov odnos podignu na viši nivo.

3. Kad najmanje očekujete

Nekada se zaljubimo spontano, kada to najmanje očekujemo. Čini nam se da nismo spremni da se upustimo u novu vezu, međutim kosmos šalje poruku da samo treba da se prepustimo i pružimo šansu novom poznanstvu. Ne znamo šta nas je snašlo, ali nam je lijepo, i vremenom počinjemo da shvatamo važnost te osobe u našem životu.

4. Postepeno zaljubljivanje

Ovakav vid zaljubljivanja dešava se često i dovodi do snažnih emocija i vezivanja. Odnos se gradi postepeno, ne žuri se i nema prenagljenih odluka. Sve počinje tako što shvatamo da je trenutak da nekom pružimo priliku, jer nam se čini da ima to nešto. Polako upoznajemo njegove ili njene vrline, i shvatamo da smo napravili pravi izbor. Nismo sigurni čime nas je partner osvojio, ali smo spremni da prihvatimo i dobre i loše strane te osobe, i predamo se u potpunosti.

5. Kada nismo ni svjesni

Vjerovali ili ne, nekada se zaljubimo, a da toga nismo ni svjesni. Ta osoba nas privlači, lijepo nam je u njenom ili njegovom društvu, znamo da bi nam život bio siromašniji bez nje, ali ne znamo da su to leptirići u stomaku. Shvatamo da se nešto dešava tek kada svako ode na svoju stranu, šta više, shvatamo da je taj odnos bio veoma kvalitetan. Rastanak nam je pokazatelj da smo nekoga zavoljeli, iako nam se nije činilo tako. (cdm.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,