Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako osvojiti srce alfa žene? Dominantne su, ali su i sjajne ljubavne partnerice…

Preuzmite sliku

Može se činiti teško shvatiti i osvojiti jednu takvu ženu – kada se čini da ima tvrdu vanjsku ljusku – ali, ako niste pokušali ne znate šta propuštate. Ona može biti vaša stijena dok se zajedno penjete na vrh.

Čak 11 je sigurnih načina da osvojite srce alfa žene. Ako već neko vrijeme aktivno izlazite, vjerovatno ste iskusili neke generalne tipove ženskih osobnosti – onu štrebericu, ‘bezobraznicu’, ljutitu ’emo’ djevojku i alfa ženu. Alfa žena je poznata kao šefica, dominantna, hladna i prijeteća. Dakle, neki se ne žele ni truditi. Ako vas je alfa žena uplašila, niste sami. Vjerovali ili ne, postoje različite razine alfa.

Dakle, šanse za kontakt s jednom su vrlo visoke. Može se činiti da je teško dokučiti jednu takvu ženu i prodrijeti kroz nju kada se čini da ima tvrdu vanjsku ljusku. Ali, ako joj niste dali priliku, propuštate je. Ova žena je obično uspješna, iznimno neovisna i inteligentna. Ali, ona je i zastrašujuća.

Alfa žene su sjajne partnerice. One su uspješne, odane, strastvene, znaju što žele, ne šale se kada je riječ o ozbiljnim stvarima i žele da im odnosi budu najbolji – baš kao što su i one same, prenosi 24sata.hr.

Evo 11 sigurnih načina da osvojite srce alfa žene:

1. Donosite odluke

Bilo da se radi o planiranju večere ili odabiru filma, svakako vodite. Možda ćete steći dojam da alfa to želi, ali, zapravo, ona voli muškarca koji preuzima kontrolu. Nikad ne pleši oko ideje šta će joj se svidjeti.

2. Budite kreativni

Alfa ženka se hrani kreativnošću – živi za svoju žeđ za znatiželjom. Bilo da je to način na koji ju darujete ili večerate, učinite to na drugačiji način. Ne morate slijediti pravila ili ići redom. Alfa žena ne voli ništa obično, jer je sama daleko od toga.

3. Budite svoji

Alfa žena može nanjušiti čak i malu količinu oklijevanja. Nemojte se vraćati na ono što kažete samo zato što ona ima problem s tim. Uredu je ne slagati se – čak i ako je ona protiv vas zbog toga. Alfa voli nekoga ko osporava njeno mišljenje. Ako završite u velikoj svađi, uvijek postoji pomirbeni seks.

4. Budite divlji u krevetu

Postavite pravila u krevetu. Alfa žene prirodno su dominantne u svom držanju, ali ništa nije više uzbuđujuće od toga da se pravila mijenjaju iza zatvorenih vrata – ona je tu sva vaša.

5. Budite strpljivi

Ona je daleko od strpljenja – kad je nešto potrese – spremna je eksplodirati. S ovim se teško nositi. Niko ne želi biti s nekim ko je agresivan i lako se naljuti. Ali, kada imate posla s osobom punog karaktera i autoritativne prirode, jednostavno morate zaprljati ruke. Niko nije savršen. Kada želi nekoga postaviti na njegovo ili njeno mjesto – dajte joj prostora da smiri svoje živce. I nikad joj nemojte reći da se smiri.

6. Imajte ciljeve

Ne morate nužno biti na vrhuncu svoje karijere, ali težite nečemu većem – ako već niste. Imati nekoga ko stalno želi biti bolji je najzgodnija stvar za alfa ženku. Ona je žena s ambicijom. I od svog muškarca očekuje da bude strastven u svom poslu i ciljevima u životu.

7. Budite spremni na izazov

Njena su očekivanja velika. Ovo može biti komplikovano, jer čak i ako dajete sve od sebe, to joj se možda neće činiti tako, ali nauči je kako upravljati svojim očekivanjima. Ona je sanjar – ovako je vraćate na zemlju, prenosi YourTango.

8. Izrazite se

Alfa ženka djeluje kao neemotivna, ali to je uglavnom u početnim fazama. Možda ne mislite da je ispravno izražavati se ako vam ona odmah ne uzvrati. Ali što vam više vjeruje i otvara svoje srce, više će se pojačavati i njeni osjećaji prema vama.

9. Progutajte svoj ponos

Ako joj možeš pokazati da možeš progutati svoj ponos, naučit ćeš i nju da učini isto.

10. Naučite je nečemu

Ne mora nužno biti iznimno zanimljivo – činjenica da imate drugačiji hobi može biti iznimno privlačna. Voli učiti nove stvari.

11. Stvorite tim iz snova

Ako uspijete postići bodove od 1 do 10, bit ćete spremni zauzeti svijet s njom. Ona će biti tu s vama – bit će vaša stijena dok se zajedno penjete na vrh. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,