Subota, 2. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Jeste li već očistili svoje radijatore? Postoji trik za njihovo dubinsko unutrašnje čišćenje

Preuzmite sliku

Grijna sezona je uveliko počela, a samim tim počeo je i jedan od omraženijih kućanskih poslova – čišćenje radijatora.

Jedan od zahtjevnijih kućanskih predmeta za očistiti su, svakako, radijatori. Koliko god ih često čistili i brisali na njima se uvijek nalaze slojevi prašine. Problem s čišćenjem radijatora je i u tome što su oni nezgodni za očistiti, stoga je to posao koji se najrađe odgađa do daljnjeg.

Jedna žena je na TikToku odlučila podijeliti svoj način čišćenja radijatora: Umjesto da, kao većina nas, povremeno prebriše prašinu s površine radijatora, ona je otkrila kako prašak za pranje veša može uključiti i u dubinsko čišćenje unutrašnjosti radijatora.

@clever.clean0 #lumkushmka #lumkushmeka #foryoupage #fypシ #fyp #cleanthatup #cleanbandit #deepcleanig #cleaninghacks #viral #deepcleanig ♬ Lum Kush M'ka – Greta Koci

U videu je prikazan postupak ovog čišćenja koji se sastoji od sljedećih nekoliko koraka

Prvo je postavila peškir na pod, kako bi izbjegla stvaranje lokvi vode. Pored sebe je donijela i plastičnu posudu za skupljanje vode.

U jednu drugu posudu je pomiješala prašak za pranje veša i kipuću vodu, a zatim tu smjesu polako ulila u radijator. I dok je voda bila sapunasto bijela kad je ulijevana, postala je tamno smeđa kad je izašla s druge strane.

Ovaj trik, pored toga što će vam dubinski očistiti unutrašnjost radijatora, već će unijeti i svježiji miris u dom.

A ako razmišljate ovo isprobati kod kuće, provjerite imate li plinski radijator, jer bi ovaj trik mogao oštetiti električni.

Kao i svaki video i ovaj je okupio brojne komentare korisnika ove društvene mreže. U komentarima se redaju oduševljenja onih koji su isprobali ovaj trik.

“Ovo je tako sjajna ideja! Ne mogu vam dovoljno zahvaliti za ovo”; “Od sada radim ovo sa svim radijatorima!”; “Hvala ti za ovo!” i sl. No, pored ovih komentara bilo i onih zbunjenih: “Radijatori se trebaju čistiti?”  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje