Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Japanska dijeta sa bananama je najpopularniji režim ishrane na svijetu

Preuzmite sliku

Japanska dijeta sa bananama trenutno je  jedna od najtraženijih na svijetu jer se za sedam dana gubi i do pet kilograma. 

Japansku jutarnju banana dijetu objavili su Sumiko i Hitoshi Watanabea, koji imaju pozadinu u farmaceutskom i medicinskom obrazovanju. Do dijete su došli sasvim slučajno, a nakon što su je objavili, postala je veoma popularna u svijetu.
Jedan od kreatora dijete Hitoshi Watanabe uz pomoć ove, trenutno najpopularnije dijete smršao 18 kilograma za samo par mjeseci.

Osnovno pravilo ove dijete je da za doručak jedete banane uz čašu vode na sobnoj temperaturi.

  • Preporučljivo je do četiri banane, kao i do dvije čaše mlake vode ujutru, dok ostali obroci u toku dana treba da budu zdravi, lagani i regulisani.

    Dijeta s bananama i vodom zahtjeva da je jedino piće koje konzumirate upravo mlaka voda i preporučljivo je da je praktikujete do 12 dana. Posljednji obrok treba da vam bude četiri sata prije spavanja, neophodno je da spavate bar osam sati, a da na spavanje idete najkasnije u ponoć.

    Deserta ćete morati da se odreknete, a ne preporučuju se ni alkoholna pića, sokovi, kafa. Ako baš osjetite potrebu za slatkom, posle 15 sati možete da pojedete red čokolade ili neku voćku. (elle.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje