Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Iranska Angelina Jolie uhapšena zbog bogohuljenja i poticanja na nasilje

Iranska Angelina Jolie, Sahar Tabar, uhapšena je i zadržana u pritvoru zbog velikog broja optužbi, uključujući i blasfemiju te poticanje na nasilje, prenosi The Guardian.

Instagram zvijezda poznata po neuspjelim plastičnim operacijama privedena je po nalogu teheranskog suda koji smatra da se bavi kulturnim zločinom i moralnom korupcijom. Konkretno, optužuju je za bogohuljenje, poticanje mladih na korupciju, nezakonito sticanje imovine i nepoštivanje pravila o oblačenju, prenosi index.hr.

Sahar Tabar drastično je promijenila svoj izgled u želji da nalikuje holivudskoj zvijezdi Angelini Jolie, a ono što je postigla je to da je svi upoređuju s mrtvom nevjestom Tima Burtona. Fotografije estetskih zahvata objavljivala je na profilu na Instagramu jer je ta društvena mreža dostupna u Iranu, dok su ostale poput Facebooka i Twittera službeno zabranjene.

Iran je poznat po svojim strogim zakonima, a slučaj Sahar Tabar nije izdvojen jer su i mnogi drugi iranski influenceri i modni blogeri optuženi za kršenje zakona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje