Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Imate tanku kosu? Ovih 5 frizura odlično pristaju ženama tanke kose…

Preuzmite sliku

Tanka kosa ne znači da morate izbjegavati dugu kosu. Štaviše, uz nešto stručnih trikova možete uživati u različitim dužinama kose i frizurama koje će biti lijepe, a istovremeno davati iluziju voluminoznosti…

1. Valoviti lob

Lob je iznimno popularan s razlogom: ova frizura do ramena laska mnogim tipovima žena. Nakovrdžate li uvojke, stvorit ćete efekt bujnosti koji će posebno voljeti žene tanke kose.

2. Raskuštrani bob

Bob frizura još više pristaje ženama tanke kose, jer je riječ o skraćenoj lob frizuri s više fleksibilnosti. Voluminoznost ćete postići ako nakovrdžate uvojke ili ih jednostavno razbarušite.

3. Oštri stepenasti pramenovi

Tanka duga kosa često izgleda mlitavo. Preferirate li nešto duže uvojke, poslužite se trikom Sandre Bullock koja zna da se punoća kose postiže oštrim stepenastim pramenovima.

4. Ekstreman razdjeljak

Julianne Moore voli ekstremne razdjeljke jer je to učinkovit način da izgledate kao da imate više kose nego što je to zaista slučaj.

5. Pune šiške

Želite li postići efekt voluminoznosti, priuštite si šiške. Najbolje bi bilo da to budu one koje pokrivaju cijelo čelo, ali su ošišane stepenasto kako bi izgledale bujno, piše Zadovoljna.hr. (Tuzlanski.ba)

  • frizure-tanka-kosa
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: ,