Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ima preko 160 odijela i 200 pari cipela: Poznat po svom jedinstvenom stilu, smatra da je najbolje odjeven čovjek u Africi…

Preuzmite sliku

James Maina Mwangi, iz Nairobija u Keniji, postao je poznat zahvaljujući jedinstvenom modnom stilu. Za sebe kaže kako je najbolje odjeven muškarac u Africi, ako ne i u svijetu…

Sve, od njegovih odijela, šešira, kravata do futrola za mobitel i ostalih dodataka, je usklađeno. James Maina Mwangi je u intervjuu za BBC otkrio da ima preko 160 odijela i 200 pari cipela. 

Žarke i živahne boje ističu ga iz gomile. Za sebe kaže kako bi mogao biti najbolje obučeni čovjek u čitavoj Africi, ako ne i na svijetu, prenosi 24sata.hr.

 • Dodao je i kako mještani Nairobija ponekad ismijavaju njegov stil jer su poznavali njegovog oca – borca ​​za slobodu koji je bio siromašan. Ipak, Mwangi je uvijek želio biti drugačiji od drugih ljudi.

 • – Napustio sam školu kad sam imao 12 godina. Odlučio sam otići u Nairobi jer je moj otac tamo bio borac za slobodu. Živio sam na ulici pet godina prije nego što sam se zaposlio u kiosku. Imao sam samo jednu košulju i jedne pantole koje sam prao samo vodom. Nekima sam zbog toga bio simpatičan, ali bilo je i onih koji su me maltretirali. Molio sam Isusa Krista da mi da mudrost. Imao sam viziju da ću jednog dana biti zvijezda u Isusovo ime i to se ostvarilo – rekao je.

 • Mwangi je kasnije izabran za koordinatora za mlade i stvorio je milione radnih mjesta za mlade do 2006. godine.

  – Ako želite biti blagoslovljeni i iskreni, morate služite svom narodu i zajednici. Trebamo dostojanstvene vođe koji će moći održati riječ – dodao je.

 • Također, pokrenuo je i svoj modni brend.

  – Morate tražiti od Boga tri stvari da biste bili poput onoga što sam ja danas: ukus, izbor i mudrost – kaže Mwangi.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,