Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Feng Fu: Kineski metod podmlađivanja ledom

Preuzmite sliku

Magično mjesto za podmlađivanje u kineskoj akupunkturi naziva se Feng Fu (utočište vjetra), a nalazi se na potiljku, u dijelu gdje se sjedinjuju glava i vrat.

 • feng-fu
 • Lezite na stomak (ili sjedite), a kocku leda veličine 2×2 cm stavite na tačku Feng Fu (rupicu na potiljku). Držite led na tom mjestu 20-ak minuta.

  Kocku leda možete fiksirati zavojem ili maramom.

  Postupak ponavljati, sa pauzama od 2-3 dana, ujutro na prazan stomak i uveče, pred spavanje. Prehlada kod ove procedure nije moguća.

  Na početku postupka može biti prisutan osjećaj hladoće, ali za 30-40 sekundi osjeća se priliv toplote na tačku djelovanja. Prvih nekoliko dana imaćete osjećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok, prenose Nezavisne.

  Redovnim stavljanjem kocke leda na tačku Feng Fu poboljšava se san, raspoloženje i opšta vitalnost. Takođe, kineski metod podmlađivanja eliminiše glavobolju, zubobolju i bolove u zglobovima.

  Djelovanje na tačku Feng Fu vraća čovjeka u fiziološku normu i podmlađuje tijelo jer organizmu daje snažan životni impuls.

  Stručnjaci upozoravaju da djelovanje ledom na tačku Feng Fu ne bi trebalo da primjenjuju trudnice i osobe sa pejsmejkerom, epilepsijom i šizofrenijom.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje