Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Evo šta muškarci i žene nikada neće priznati jedni drugima

Preuzmite sliku

Muško-ženski odnosi su vrlo komplikovani, a postoje stvari koje jedni drugima nikada nećemo priznati. Često se za žene kaže da su mnogo komplikovanije od muškaraca, ali nisu ni oni baš toliko jednostavni, posebno ne kad su u pitanju njihove potrebe

Postoje određene stvari koje većina muškaraca želi od žena, ali nikada to neće priznati – što zbog srama, što zbog sopstvenog ega. Čini se da oni nekako smatraju kako žene to znaju, ali ponekad jednostavno ne znamo, piše Prva.rs.

U nastavku vam otkrivamo devet stvari koje svaki muškarac želi, a nikada vam to neće otvoreno reći.

Poštovanje

Brojna istraživanja su pokazale da muškarci očajnički žude za poštovanjem od strane žena do kojih im je stalo. Sumnjate li u to, pitajte svog partnera i uvjerite se sami. Ovo je jedna od najvažnijih stvari za kojima žude, ali ne žele to da priznaju. Povremeno mu pokažite da vam je stalo do njegovih ideja, mišljenja i osjećanja i biće vrlo sretan.

Divljenje

Ruku pod ruku s poštovanjem ide i divljenje. Oni vole kada im se žene dive, ali vaše divljenje mora da bude iskreno jer će on dobro prepoznati da li su vaši komplimenti iskreni ili ne. Ukoliko mu budete govorili nešto što zaista cijenite kod njega, vrlo rado će vas poslušati.

 • Druženje

  Muškarci vole da provode svoje vreme sa ženama do kojih im je stalo. Biće mu vrlo drago ako s njim pogledate utakmicu ili mu se pak pridružite na kauču dok prati svoj omiljeni film. Poenta je u tome što želi da vas ima kraj sebe, a to je zaista odlično. Dakako, svakome od njih potrebno je i vrijeme koje će provoditi sa svojim društvom, ali to ne znači da ne voli da bude sa vama. Iz tog razloga, pronađite načine da zajedno provodite što više vremena.

  Prijatan ton glasa

  Oni zaista cijene prijatan ton glasa žene s kojom su u vezi. Svi mi, zapravo, volimo da čujemo nečiji umirujući i prijatan glas. Svakako, ne možete da zadržite taj ton u onim trenucima kada vas naljuti, ali to je nešto na čemu možete da poradite. U principu, to je nešto čemu bismo svi trebali da obratimo malo više pažnje jer ljudi mnogo bolje reaguju jedni prema drugima kada im se pristupa mirno i ljubazno.

  Ohrabrenje

  Još jedna stvar koja im je potrebna i koju cijene je i ohrabrenje. Važno im je da znaju da je žena koju vole uz njih i da ih podržava u svemu što rade. Vaša u njega mu je i te kako bitna. To mu daje snage da se suprotstavi sa svim preprekama koje mu se nađu na putu. Zauzvrat, on će uvijek biti tu uz vas.

  Priznanje

  Ponekad muškarci moraju preuzeti mnogo različitih uloga u svom životu pa ponekad uzmite malo vremena i spomenite mu da prepoznajete koliko je dobar partner, otac, sin, brat, prijatelj… Rijetko kad se o tome govori, a on će cijeniti to što ste vi to prepoznali i što cenite njegov trud.

  Nezavisnost

  Muškarci baš vole svoju nezavisnost. No, to ne znači da žele da budu sami sve vrijeme, ali ponekad vole da imaju trenutak samo za sebe. Imajte na umu da bi ponekad trebalo da mu dozvolite da malo bude sam i da se bavi stvarima i aktivnostima koje ga ispunjavaju i usrećuju.

 • Podrška

  Svima nam je u životu potrebna podrška onih do kojih nam je stalo, a muškarci se u tome nimalo ne razlikuju od žena. Ako pokušava da ostvari nešto, da dobije unaprjeđenje na poslu, budite mu podrška. Dajte mu do znanja da ste tu za njega i da ćete uvijek biti, u dobrim i lošim trenucima.

  Požuda

  Iako vjerovatno zna da ga želite, ponekad nije naodmet da mu to otvoreno i pokažete. Muškarci obožavaju kad vide da žene žude za njima i kad se osjećaju poželjno. Uostalom, ko to ne voli? Flertujte s njim i pokažite mu da ga volite najviše na svijetu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,