Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Duhanski dim u domu: Smrad nestaje uz ove sastojke

Preuzmite sliku

Duhanski dim ne samo što vam ugrožava zdravlje, već se svojim neprijatnim mirisom uvlači u odjeću, namještaj, zavjese.

Prosto nikad nema dileme da li je vaš dom pušački ili ne, čak i uz sav trud da provjetravate i ne pušite u svim prostorijama, ovaj neprijatni miris je teško sakriti i ukloniti.

Ipak, postoji nekoliko trikova kako možete da se oslobodite duhanskog dima brzo i lako.

Soda bikarbona

Stavite sodu u posudu, koju ćete zatim staviti u prostor za pušenje. Takođe možete sodu poprskati na podu i ostaviti 24 sata, a zatim jednostavno usisati. Na ovaj način možete se osloboditi mirisa sa tepiha, garnitura i fotelja.

Bijelo vinsko sirće

Bijelo vinsko sirće definitivno je jedan od najboljih neutralizatora dima od cigareta. Pripremite mješavinu tople vode i sirćeta, a zatim krpom očistite sve površine. Obrišite stolove, ormare, police i druge prostore za odlaganje. Takođe možete obrisati podove, prozore. Ako je miris duhana veoma intenzivan, možete sirće sipati u šolju koja je ostavljena preko noći u sobi.

Miris citrusa

Brzo, efikasno i prirodno mirisa duhana ćete se osloboditi i pomorandžama i limunom. Ogulite ih, podijelite na kriške, a zatim ih zajedno s košticama rasporedite na manje tanjire. Stavite ih po cijelom stanu i ostavite da se osuše. Ugodan miris uskoro će ispuniti prostor. (Krstarica)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,