Ponedjeljak, 24. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dječak igrao Fortnite više od 10 sati dnevno, zbog nevjerovatno humanog razloga

13-godišnji dječak iz Kanade prikupio je novac za oca koji boluje od raka igrajući Fortnite 10 sati dnevno.

Streamer iz Kanade pod nadimkom Zyl objavio je na Twitteru da pokreće prikupljanje sredstava za liječenje svog oca, međutim to nije bila tradicionalna kampanja. Ova je predstavljena na Twitchu, platformi za streamanje igara, s obzirom na to da je dječak shvatio da može pomoći pomoći radeći ono što mu ide najbolje – igranje Fortnitea, prenosi index.hr.

Ispostavilo se kako je njegovom ocu 14. septembra 2018. dijagnosticiran rak rektuma trećeg stadija. Život im otad nije bio lagan. “Jako je teško. Zadaje vam toliko nevolje da ne možete hodati. Nekad se osjećam kao da moram ležati danima. Ne mogu se kretati. No moram se boriti”, rekao je njegov otac koji se predstavio u prvom streamu.

 • Cilj dječaka bio je prikupiti 5000 kanadskih dolara, a kako bi u tome uspio, bio je spreman provesti sate i sate ispred ekrana. Početak je bio spor, ali njegova kampanja polako je uzimala zamah.

  Za 30% iznosa trebala su mu tri dana. Unatoč malobrojnoj publici, dječak je uspio streamati više od 20 sati u tom periodu i prikupio je gotovo 1500 kanadskih dolara. A zatim je stvar odjeknula.

  Oko četvrtog dana prikupljanja sredstava, sjeo je ispred računara za još jedan stream, ustrajan da dođe do cilja. Međutim ono što se dogodilo nije očekivao. CoL MackWood prvi je profesionalni gamer koji je donirao iznos i objavio dječakovu priču, a ostatak iznosa zatim je prikupljen za otprilike sat vremena.

  Nakon toga Zyl je podijelio poruku zahvale na Twitteru i na iznenađenje mnogih, nastavio s prikupljanjem sredstava. Nakon prikupljenih 5000 kanadskih dolara, novi cilj je 3000 dolara za fond za hitne slučajeve, što bi porodici dalo veću stabilnost.

  Kako je riječ o internetu, ni ta priča nije mogla proći bez hejtera, a dječak i njegova porodica su se na kraju morali opravdavati objavivši fotografije svega što je tim sredstvima kupljeno ocu.

  Na njihovu sreću hejteri su ipak bili u manjini, a dječak i njegov otac dobili su podršku sa svih strana svijeta. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,