Srijeda, 8. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dirljivo: Pas ugino 15 minuta nakon što je vlasnik preminuo

Stuart Hutchinson umro je od tumora na mozgu u dobi od svega 25 godina. Godinama se borio s tom strašnom bolešću, a njegov pas Nero nije se odvajao od njega. Bili su toliko vezani da je nesretna životinja preminula 15 minuta nakon njega.

Nero je bio mali francuski buldog s velikim tužnim očima. Posmatrao je kako se njegov vlasnik s tumorom bori osam godina. Stuart je bio na operacijama, na hemoterapijama, ali sve je bilo uzalud.

Vratio se u majčin dom kako bi to malo vremena što mu je ostalo poživio što ugodnije. Ona ga je njegovala i brinula da mu bude lijepo. I njegova supruga Daniel provodila je što je više vremena mogla s njim jer je znala da nemaju još mnogo zajedničkih dana pred sobom, prenosi Kurir.

U noći kada je Stuart preminuo, njegov otac je izašao iz kuće da obavi nešto, a kada se vratio pronašao je Neru kako gotovo beživotno leži. Stuart je tada još bio živ. Otac je psića brzo odveo veterinaru, no spasa nije bilo, uginuo je u bolnici za životinje, svega 15-ak minuta nakon što je svijet napustio i njegov nesretni vlasnik.

“Stuart je umro oko 13:15 poslije podne, a Nero je umro otprilike 15 minuta kasnije istog dana. Imao je tri psa, ali on i Nero bili su kao jedno. Nero je bio uvijek uz njega”, rekla je njegova majka Fiona Conagan i dodala da, iako su se pripremali za Stuartovu smrt, šokirali su se jer se zapravo na tako nešto čovijek nikada ne može dovoljno pripremiti.

“Njegova supruga Daniel je slomljena, izgubila je obojicu istog dana, iako je sve vrijeme bila tako snažna i hrabro prolazila kroz sve to”, spomenula je Fiona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,