Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Digitalna Amorova strijela: Otkrijte koje je to najbolje vrijeme za prelistavanje Tindera

Preuzmite sliku

Ovo je najbolje vrijeme za prelistavanje aplikacija za upoznavanje, recimo Tindera, a evo i detalja o tačnom satu kada da prelistate Tinder.

Podaci o upoznavanju na Bumble-u otkrili su najbolje vrijeme za ostvarivanje veze preko aplikacija.

Iako je opće prihvaćen kao omraženi dan, ponedjeljak je odličan momenat da odapnete digitalnu Amorovu strijelu i to između 19 i 20 sati u Americi, odnosno između 20 i 21 sati u Evropi, tvrde iz Bumble-u, nakon istraživanja koje je pokazalo da su njihovi korisnici najaktivniji u to vrijeme.

Inspirisani svojim novogodišnjim odlukama dok jure ka Danu zaljubljenih, samci su se vratili u punoj snazi na sajtove za upoznavanje ovog mjeseca, kažu istraživanja.

 • Prošlog januara dogodila se “nedjelja za upoznavanje” na Tinderu, kada je posjeta porasla u nedogled, tačnije poslato je više od 58 miliona lajkova i 11 miliona više poruka.

  “To je vrijeme odmah nakon praznika kada ljudi imaju priliku razmisliti o tome šta im nedostaje i šta bi željeli imati u narednoj godini”, nedavno je rekla dr. Sara Nasserzadeh, socijalna psihologinja i autorica knjige “Ljubav prema dizajnu: 6 sastojaka za izgradnju ljubavi tokom cijelog života”, za The Post.

 • S obzirom na to da do Dana zaljubljenih ima još skoro pa mjesec dana, još uvijek ima vremena da se upustite u avanturu na aplikacijama, jer su, kako kažu istraživanja, aplikacije za upoznavanje u tom periodu najaktivnije.

  Paul Branson, stručnjak za veze na Tinderu, podijelio je nekoliko savjeta kako da privučete pravu osobu za vas.

  Optimalni profil za upoznavanje treba da ima pet fotografija i ne više od oko 45 riječi. Kada ostvarite vezu, vodite razgovor koji ide izvan površnosti – prije nego što odete na prvi sastanak.

  “Najbolji sastanci se dešavaju kada imate vremena da se upoznate na aplikaciji prije nego što se sretnete u stvarnom životu”, tvrdi Branson.

  To su dobri savjeti, jer ima mnogo aktivnih samaca tokom ove sezone. (Citymagazine.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje