Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Deset stvari koje najviše ubijaju žensku energiju

Preuzmite sliku

Glavno kod žene, to što je čini jakom i privlačnom je njena energija. Postoji 10 stvari koje je ubijaju. Ne dozvolite da ubijete svoju ženstvenost i energiju, jer od nje zavisi vaša sreća.

Šta ubija žensku snagu i energiju…

1. Prevelika komunikacija sa spoljnim svijetom

Žena treba da komunicira sa onima koji je vole. Ona ne bi trebalo da izlazi iz svoje zone udobnosti. Muškarac treba da komunicira sa tim, koji ga ne vole, tako se razvija, prevazilazi teškoće. Jedna od najvećih grešaka žene je što se bavi onim što ne voli. To joj oduzima veliku količinu energije, prenosi bebamur.com.

2. Nedostatak njege tijela i vježbanja 

Žena povećava energiju kada vodi računa o svom zdravlju i ljepoti. Zapuštena i bolesna žena je slaba kako fizički tako i energetski.

3. Nedostatak emocija

Mnoge žene vjeruju da je neophodno pokazati samo pozitivne emocije, da treba da misle pozitivno, uvijek da se osmjehuju i smiju.

Međutim, negativne emocije, suze i histeriju žena mora da pokaže, ne svima odreda, već tome kome vjeruje, svojoj bliskoj osobi. Pored nje uvijek treba da bude osoba pred kojom ona može da ispolji bilo koje emocije. Emocionalna izolacija oduzima žensku energiju.

4. Nedostatak hobija

Žena dobija ogromnu količinu energije i pozitivnih emocija od toga, što ona voli da radi. Ona obavezno treba da ima hobi, i hobi treba da podržava njen muškarac. Žena treba da se ostvari u tome što joj se dopada, da li je to ples, pletenje ili nešto  treće, nevažno je.

5. Nedostatak stvaralaštva

Ako žena ništa ne stvara, njena energija stagnira. Sve što žena  radi rukama – je stvaralaštvo, da li je to čišćenje, kuhanje, baštovanstvo ili uređenje enterijera. Stvarajući nešto lijepo, žena sama postaje lijepa. Ako žena u slobodnom vremenu cijeli dan leži i ništa ne radi, uskoro će degradirati i izgubiti svu svoju energiju.

6. Želja da rukovodi

Žena treba da inspiriše, a ne da rješava probleme. Rukovođenje nije njena prirodna suština.

​7. Muške dužnosti

Kada žena radi muški posao, gubi ženstvenost. U početku, žena koja obavlja muške poslove može izgledati nekome seksi, neobična i privlačna, ali tokom vremena, ona  dobija više muške energije.

8. Suparništvo

Ženska energija se uništava pri prisustvu suparništva ili takmičenja sa drugom ženom. Kod žene ne bi trebalo da bude želja da se bori za nešto, da dokazuje da je ona bolja, ljepša i inteligentnija. Ona je od postanka najbolja.

9. Odsustvo prijateljica

Ženi je neophodna komunikacija sa drugim ženama, to je još jedan snažan izvor energije.

10. Nedostatak ličnog vremena

Žena mora da ima vrijeme za sebe, za svoje lične stvari.

Pazite svoju žensku energiju i punite je. Ne pokušavajte da pobjegnete od toga što je priroda založila u vas. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,