Srijeda, 29. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

CIA savjetuje kako da izludite šefa i kolege

CIA je nedavno objavila tajni dokument pod nazivom “Jednostavni vodič za sabotažu na terenu: Strateške službe” u kojem daje savjete kako da se unište kompanije, piše Independent, prenosi N1. Te tehnike možete primijeniti i u firmama u kojima inače nema špijuna.

Evo kakve instrukcije su dobijali špijuni saboteri:

1. Kad god je to moguće, sve poslove upućujte komisijama na “daljnje proučavanje i razmatranje”. Pokušajte napraviti što je moguće veće komisije s ne manje od pet članova.

2. Potežite irelevantne teme što češće možete.

3. Pravite se da ste pogrešno razumjeli naređenje. Postavite bezbroj pitanja i uključite se u duge prepiske o takvim naređenjima. Žalite se na njih kad god možete.

4. Cjepidlačite o preciznoj upotrebi riječi u komunikaciji i izvještajima.

5. Budite nerazumni i tražite od vaših kolega da budu “razumni”. Izbjegavajte rasprave koje vas mogu uvaliti u nevolje ili vas osramotiti pred svima.

6. Nemojte naručivati nove materijale za rad sve dok vam postojeće zalihe ne budu gotovo potpuno iscrpljene. Tako će i najmanje odlaganje ispunjenja vašeg naređenja značiti gašenje.

7. Kako biste smanjili motivaciju zaposlenih u firmi, a time i produktivnost,budite ljubazni prema najmanje efikasnim radnicima i dajte im unaprijeđenja koja ne zaslužuju. Diskriminirajte efikasne radnike i žalite se na njihov rad.

8. Popunjavajte formulare nečitko tako da se posao mora ponovno obavljati. Radite greške ili preskačite obvezna polja.

9. Širite uznemirujuće glasine tako da zvuče kao “insajderska” dojava. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,