Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Četiri načina kako lakše istopiti šlauf oko trbuha bez puno muke

Preuzmite sliku

Svi koji su to barem jednom u životu pokušali, znaju da nije lako skinuti višak kilograma.

Ne postoji jedna formula koja djeluje na sve ljude jednako, jer svako tijelo ima drugačiji metabolizam i potrošnju kalorija unijetih s hranom i svako od nas ima drugačije probleme.

Neki jako relativno lako mogu izgubiti mali višak, kod drugih se masnoća ‘skuplja’ na gornjem ili donjem dijelu tijela i ne mogu to nikad skinuti, dok je nekima najteže izgubiti salo oko trbuha. To je, zapravo, najčešći problem, a zanimljivo je da je upravo salo oko trbuha najlakše skinuti.

Uvođenje malih, ali značajnih promjena pomoći će vam u tome.

Evo četiri savjeta koja su vrlo učinkovita:

Povremeni post

Povremeni post odnosi se na to da jedete samo u okviru određenog vremenskog razdoblja. Ako se radi ispravno, može pomoći u smanjenju tjelesne težine jer tijelo reaguje na taj stres tako što poboljšava funkciju hormona, kako bi se olakšalo mršavljenje i sagorijevalo masnoće za energiju.

Ugljikohidrati

Ugljikohidrati su odgovorni za mnogo tvrdoglave masnoće koja se tvrdoglavo drži za trbuh i ne možemo ju skinuti  koliko god se trudili. Konzumiranje prerađenih ugljikohidrata, kao što su bijeli hljeb, peciva, tjestenina, čips i slične grickalice, vrlo je štetno. 

Kako biste smršali, posebno na trbuhu, važno je ograničiti konzumaciju ugljikohidrata i zamijeniti prerađene ugljikohidrate sporo otpuštajućim izvorima energije poput kvinoje ili smeđe riže.

 • Intervalni trening visokog intenziteta

  Intervalni trening visokog intenziteta podrazumijeva trening u kojem se smjenjuju razdoblja kardio vježbi s kratkim razdobljima intenzivnih anaerobnih vježbi te manje intenzivnim razdobljima oporavka. Vježbanje ne samo da pomaže u mršavljenju, već i sprječava ponovno dobivanje na težini, čime pomaže čovjeku da ostane u formi.

  Manje šećera u prehrani

  Veliki broj prerađenih namirnica i pića koje konzumiramo prepun je šećera i kalorija. To se često odnosi i na hranu i pića koja su označena kao dijetni proizvodi – često su prepuni dodanog šećera i mogu uvelike pridonijeti debljanju. Važno je smanjiti unos takvih namirnica i zamijeniti ih boljim, zdravijim opcijama, koje sadrže manje šećera i manje kalorija. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,