Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čarobna dječja soba: Pomorski svijet prepun iznenađenja (FOTO)

Preuzmite sliku

Dizajniranje i dekorisanje sobe za djecu može da bude izuzetno zanimljivo iskustvo, a rezultati ostaviti bez daha ne samo djecu već i odrasle.

Dizajner Steve Kuhl ispunio je fantaziju jednog dječaka i pretvorio njegovu sobu u zadivljujući pomorski svijet oživljen muralima i fantastičnim trodimenzionalnim elementima.

U ovoj jedinstvenoj sobi stičete utisak da ste nekoliko metara ispod površine mora, okruženi plavetnilom vode, morskim stvorenjima i koralima. Pogled od dole na plutajući brod smješten na zamišljenoj granici između dva plavetnila, dodatno pojačava taj utisak.

Najupadljiviji element sobe upravo je masivan piratski brod koji se proteže širinom jedne strane sobe. Do drvene palube smještene visoko na zidu, moguće je doći jedino preko mostića načinjenog od letvica i kanapa.

A na palubi – kormilo, osmatračnica i dovoljno mjesta za dodatni krevet. I to nije sve. Kroz rupu na palubi umjesto u trup broda spušta se direktno u plakar.

Drugi kraj mosta završava se iznad zatvorske ćelije. Kako bi postigao što realniji efekat, dizajner je na ćeliju ugradio prava čelična vrata izrađena po narudžbi.

Ova magična soba čuva još jedno iznenađenje. Iza vrata plakara skrivena je tajna prostorija. Senzori pokreta aktivitaju svjetlo u prostoriji i otkrivaju intrigantnu narandžastu rupu u zidu. Koji je bolji način da napustite ovako neobičnu prostoriju nego kroz 16,5 metara dugačak tobogan koji vodi do prizemlja kuće? (kucastil.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,