Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bizarno, ali dosjetljivo: Po kući skuplja kosu koja joj opada i od toga izrađuje ekstenzije koje kasnije donira

Preuzmite sliku

Na svom TikTok profilu, @cocolee379, objavljuje video snimke u kojima pokazuje napredak njenih ekstenzija i sam proces prikupljanja kose.

Osobe s dugom kosom znaju da je ispadanje kose svakodnevna pojava. Jedna djevojka odlučila je iskoristiti to, te od one kose koja joj ispadne po kući svakoga dana napraviti ekstenzije, prenosi Večernji list.

Na svom TikTok profilu, @cocolee379, objavljuje video snimke u kojima pokazuje napredak njenih ekstenzija i sam proces prikupljanja kose. Kako piše Metro, sve je počelo kada je saznala da 40 do 200 dlaka ispada svaki dan te da u šest mjeseci može prikupiti 36 600 dlaka.

@cocolee379who are still patient #hairchallenge #collectinghair #hairchallenge #haircollecting♬ Live While We're Young – One Direction

Kosu skuplja po cijeloj kući, iz tuša, umivaonika, s odjeće i tepiha te svih drugih stvari na koje padne. Vlasi zatim spremi u plastične vrećice te čuva dok se vrećice ne napune. Nakon toga ih složi na ljepljivu traku te drži u kupatilu.

Iako je kosu prvo htjela nositi kao ekstenzije, shvatila je da je ljepljiva traka previše neugodna te je odlučila donirati kosu da se od nje naprave perike i ekstenzije za osobe koje su oboljele od raka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,