Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Početak priprema: Sloboda Solana u novu sezonu pod palicom bivših igrača

sejo-mulic
Preuzmite sliku

Popularno

Rukometaši Sloboda Solane započeli su pripreme za predstojeću sezonu u Prvoj ligi FBiH.

\"sejo-mulic\"Prvi dio priprema, odradit će se na stadionu Tušanj, pod palicom dugogodišnjeg Solara, Seada Mulića, koji je jedno vrijeme obavljao i funkciju sportskog direktora. Kontaktirali smo Mulića i saznali nekoliko bitnih informacija o samom početku priprema rukometaša Sloboda Solane.

\”Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam ponovo tu, što sam uz klub u kojem sam proveo svoje najljepše sportske dane. Prihvatio sam poziv i obavezu kada je u pitanju kondiciona priprema igrača pred novu sezonu. Nastojat ću da uz jedan ozbiljan pristup i naporan rad igrače spremne \”predam\” bivšim saigračima, prijateljima i trenerima Buliću i Kadiću na tehničko-taktičko uigravanje.\”

Koliko je Mulić ozbiljno shvatio svoj zadatak, govore i slijedeće činjenice koje smo u razgovoru sa njim saznali:

\”U stalnom sam kontaktu sa Nenadom Njaradijem koji je radio u RK Bosna, a sada je sa reprezentacijom Srbije. Svakodnevne konsultacije radim sa Mr. Sc. Almirom Damadžićem i Dr. Samirom Mačkovićem. Radi se po novim tehnologijama treninga i nastojim da opterećenja budu sa što više zanimljivih vježbi. Radit ćemo na podizanju brzine i agilnosti jer će Sloboda u narednoj sezoni igrati sa jačim ritmom, brzim centrom i što kvalitetijom kontrom i brzim protokom lopte.\” Za Tuzlanski.ba reko je Mulić, te dodao:

\”Trenirat će se na stadionu Tušanj, a onda ćemo treninge kombinovati sa dvoranom. Obzirom da su u stručnom štabu moji bivši saigrači i veliki prijatelji (šef stručnog štaba Mirza Bulić, pomoćni trener Eldar Kadić), skupa ćemo se dogovarati o tempi, intezitetu i načinu realizacije cjelokupnih priprema.\”

Cilj za narednu sezonu?

\”Cilj za narednu sezonu zavisi od uprave kluba koja bi uskoro trebala biti formirana. Koji god zadatak da bude pred nas postavljen sa zadovoljstvom ćemo raditi, jer je najvažnije od svega u ovom trenutku da se Sloboda Solana konsolduje.\”

Sloboda ove sezone ima ambicije da se ozbiljno uključi u borbu za mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH, a kako bi to postigli neophodno je formiranje nove uprave koja bi adekvatno pratila ciljeve Kluba. Prošle sezone, posebno u jesenjem dijelu prvenstva Solari su prikazali sjajne partije što nagovještava da bi u novoj mogli predstavljati ozbiljne kandidate za ulazak u elitu bh. rukometa.

Prisjetimo se zlatnih dana šampionskog rukometa u našem gradu i poželimo da na parketu tuzlanskog Mejdana ponovo gledamo klince koji će na koljena bacati i mnogo kvalitetnije rivale od sebe, klince koji će biti novi Mulići, Bulići, Kadići, Buljugije, Jahići, Ferhatbegovići i klince koji će igrat srcem baš kao što su to svojevremeno i oni radili…  

\"sloboda-solana-nekad\"

\"sloboda-solana-nekad2\"

\"4935

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: