Ponedjeljak, 10. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zima u kraljevskom gradu: Pogledajte kako je ukrašena uža gradska zona Srebrenika

U organizacji Turističke zajednice Srebrenik na svečan način otvorena manifestacija ‘Zima u kraljevskog gradu’ a riječ je o jednom potpuno novom projektu i manifestaciji u ovom gradu.

“Zima u kraljevskom gradu – Srebrenik 2019” – naziv je projekta Turističke zajednice grada Srebrenik, kojim je ukrašena uža gradska zona povodom nastupajućih praznika. Svijetleće dekoracije potpuno su promijenile izgled i ambijent grada, što je izazvalo oduševljenje kod građana a posebno djece. Uljepšana je gradska fontana, zanimljivi su i posebni dekorativni ulazi sa obje strane šetališta, svijetleće zimske fontane, tunel želja, osvijetljena stabla,… Posebno zanimanje i oduševljenje kod najmlađih je izazvala velika novogodišnja jelka, postavljena u samom centru grada. Ovom prilikom je upriličena i press konferencija u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik na kojoj su govorili predsjednik TZ Srebrenik Mato Jurić i gradonačelnik Nihad Omerović.

‘Cilj ovog projekta je popravljanje imidža grada, dolazak većeg broja gostiju i generalno stvaranje ljepše slike i ambijenta’ – istakao je predsjednik Turističke zajednice Mato Jurić te najavio i nove projekte i aktivnosti u narednom periodu.

  • ‘Na svemu urađenom se moram posebno zahvaliti onima koji su najzaslužniji za sve to, gospodinu Mati Jurić, predsjedniku TZ-e Srebrenik, članovima Vijeća TZ-e, firmi “Herceg” koja je značajnom donacijom podržala ovaj projekat, veliko hvala i vijećnicima koji su se nesebično potrudili da pomognu, čestitke i srebreničkoj firmi “AMD Electronics” koja je kvalitetno odradila posao uređenja i svima onima koji su na bilo koji način pomogli, a mogu reći i da sam ponosan što je Gradska uprava od samog početka i ideje podržavala ovaj projekat’ – istakao je gradonačelnik Omerović na press konferenciji. (Foto: Sanel Visuals)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje