Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zenica: Uništen bilbord “Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio tradicije Bošnjaka”

Preuzmite sliku

Zbog ovog čina intervenisala je i policija, koja intenzivno traga za akterima ovog čina, te su izašli i na lice mjesta

Nakon što je bilbord sa natpisom “Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio tradicije Bošnjaka” u Zenici izazvao podijeljena mišljenja javnosti, nepoznate osobe večeras su prefarbale ovu poruku.

Podsjetimo, na dvije lokacije kod shoping centra u Zenici postavljen je bilbord koji je, uglavnom, izazvao kritike građana Zenice i BiH, a ima i onih koji pozdravljaju natpis na njemu.

 • Zbog ovog čina intervenisala je i policija, koja intenzivno traga za akterima ovog čina, te su izašli i na lice mjesta.

  Podsjetimo, osim građana, reagirali su i pojedini vijećnici u Gradskom vijeću Zenica poput Kenana Alispahića iz “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad”.

  – U ratu crkve nisu rušene, a u miru žele degradirati umjesto poštovati praznike naših komšija. Bošnjaci kao većina imaju posebnu odgovornost u Zenici i ne smiju nametati niti stvarati osjećaj nelagode komšijama svojim imponujući da se osjećaju nelagodno svojom tradicijom jer se ne podudara sa tradicijom većine. Koliko je jak onaj najslabiji među nama, toliko je jaka naša zajednica – napisao je on.

  Veliki broj reakcija u BiH ranije je izazvalo uklanjanje čestitke za Božić i Novu Godinu u Bužimu. (Avaz)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,