Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog vrućina iskrivile se šine: Voz od Sarajeva do Mostara kasnio više od sat vremena

Preuzmite sliku

Voz koji saobraća od Sarajeva do Mostara, večeras je kasnio više od sat vremena, od bh prijestolnice do grada na Neretvi. Razlog su visoke temperature, zbog kojih su se iskrivile šine.

Voz na putu od Sarajeva do Mostara stajao je više od sat vremena u blizini Konjica, dok se problem nije sanirao. Razlog tome, kako su uposlenici Željeznica FBiH pojasnili, jeste to što su se iskrivile šine uslijed visokih temperatura. Ovo je za Anadolu Agency (AA) kazao jedan od putnika, koji je iz Sarajeva krenuo za Mostar u 16.45, te stigao tek oko 20 sati.

Inače, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine su 8. juna ove godine redovni putnički saobraćaj uvele brzi putnički voz Sarajevo-Čapljina-Sarajevo i lokalni putnički voz Sarajevo-Konjic-Sarajevo.

Putnici za Čapljinu su, nakon dugo vremena, 8. lipnja krenuli vozom sa sarajevske željezničke stanice prema jugu. Koliko se radi o značajnoj saobraćajnici posvjedočila je činjenica da je tim povodom upriličena prigodna svečanost kojoj je nazočio i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Novalić je tada kazao da je jako dugo analizirao javne kompanije i da je primijetio da su Željeznice, od javnih kompanija, “najbliže jednom održivom životu, najbliže su rješenju problema”. Naglasio je tada da veliku pažnju posvećuju Željeznicama FBiH, te da je njegova želja da u ovom mandatu ostave Željeznice u potpunoj ravnoteži.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,