Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zaplijenjeno 17.750 kutija cigareta u vrijednosti oko 95 000 KM

Preuzmite sliku

U sklopu operativne akcije “Štit 2021”, pripadnici Jedinice granične policije Trebinje u subotu su u naselju Gornji Lipnik, općina Gacko, spriječili krijumčarenje 17 750 kutija cigareta raznih robnih marki bez trošarinskih markica u vrijednosti od oko 95 000 KM.

Kutije cigareta pronađene su na šumskom putu iz smjera Crne Gore, a o okolnostima je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva prema čijim uputama se nastavlja rad na predmetu, saopćila je Granična policija BiH. Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da se Granična policija BiH intenzivno bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta te da je opredijeljenost GPBiH permanentna zaštita državne granice.

“U nastavku akcije ‘Štit’ pripadnici Granične policije Trebinje još jednom su pokazali ustrajnost i usredotočenost na borbu protiv svakog oblika kriminaliteta, uz svakodnevnu i intenzivnu borbu protiv nezakonitih migracija”, rekao je Galić.

Inače, u sklopu operativne akcije “Štit 2021” u aprilu  je spriječeno krijumčarenje 26 750 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na zajedničkom graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići, u vrijednosti od oko 133 750 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje