Četvrtak, 1. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vrhovni sud ukinuo presudu Suniti Hindić

Preuzmite sliku

Ovom odlukom je određeno i održavanje pretresa u Vrhovnom sudu FBiH.

Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru kojom je Sunita Hindić (23) osuđena na troipolgodišnju kaznu zatvora zbog ubistva Nine Ivankovića (55), mostarskog ugostitelja.

Također, kako je potvrđeno Avazu, ovom odlukom je određeno i održavanje pretresa u Vrhovnom sudu FBiH.

Odluka je donesena nakon što je 27. oktobra u Vrhovnom sudu FBiH održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije, a koja je, potom, i djelomično uvažena.

Iz Tužilaštva HNŽ su, podsjetimo, uložili žalbu na presudu koju je Županijski sud u Mostaru izrekao 31. maja u ponovljenom postupku i to zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o krivično-pravnoj sankciji.

Naime, iz Tužilaštva HNŽ navode kako postoje dokazi koji idu u prilog tome da je riječ o ubistvu s umišljajem.

S druge strane, njena braniteljica, advokat Nada Dalipagić je iznosila je da se radilo o ubojstvu iz nehata, kako je to u dva navrata ocijenilo i Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je i udovoljeno te je pritvorsku jedinicu KPZ-a Mostar u kojoj se nalazila od 6. oktobra 2019. godine napustila 19. jula ove godine.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4. oktobra 2019.godine u motelu “Villa Ivanković” u mjestu Buna kraj Mostara, nakon svađe između njih dvoje.

Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65. (Foto: Bljesak.info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje