Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlada TK će realizovati projekte za povratnike, potpisan Sporazum u vrijednosti 800 hiljada KM

Preuzmite sliku

Vladu Tuzlanskog kantona posjetio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Sa premijerom Irfanom Halilagićem i ministrom za rad, socijalnu politiku i povratak Fadilom Alićem razgovarao je o zajedničkim projektima koji će biti realizirani u nekoliko općina Tuzlanskog kantona i Srednjeg Podrinja.
Potpisan je također sporazum o udruživanju sredstava za realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata koji se odnose na popravljanje kvaliteta života povratnika.

Ukupna vrijednost tih projekata iznosi 800.000 KM.

“Potpisanim sporazumom obuhvatili smo i dva projekta u Srebrenici koje realizira humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS, ostali se odnose na izgradnju putne komunikacije i vodovoda u općinama Kalesija, Lukavac i Osmaci. Slične sporazume smo i ranije realizirali sa Vladom Tuzlanskog kantona i naša dobra dugogodišnja saradnja je ishod završenih projekata koji služe povratnicima – istakao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić”,  saopćeno je iz Federalnog ministarstva.

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić kazao je da pored redovnih aktivnosti koje provode putem resornog ministarstva, udružuju sredstva sa višim nivoima vlasti jer time značajnije podržavaju povratak, te dodao da će na tome nastaviti raditi.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona putem programa omogućuje povratnicima da putem javnih poziva koriste poticaje za održivi povratak.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje