Petak, 12. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vijeće za štampu i online medije u BiH osuđuje prijetnje upućene urednici portala e-Trafika.net

Preuzmite sliku

Upravni odbor Vijeća za štampu i online medije u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje prijetnje upućene urednici portala e-Trafika.net, Vanji Stokić i upozorava kako je nedopustivo da se te prijetnje ponavljaju, a da institucije nisu preduzele ništa. 

Smatramo kako je nedopustivo da se osobama, koje su se našle kao predmet kritike medija, dozvoljava neometana i kontinuirana prijetnja i to smrću, a da niko od nadležnih nije reagirao. Pravo je novinara da kritiziraju i propituju pojave koje nisu u skladu s društvenim normama, a onima koji su predmet propitivanja da im se da prostor za iznošenje njihove strane priče, saopćeno je iz Vijeća za štampu i online medije u BiH.

Upravni odbor Vijeća za štampu i online medije u BiH smatra da je nedopustivo da bez ikakvih reakcija prolaze kontinuirane prijetnje najgore vrste pogotovo jer se predmet o ovim prijetnjama već duže vrijeme nalazi u nadležnom Tužilaštvu.

Vanja Stokić, urednica portala e-Trafika.net, objavila je kako je prijetnje primila početkom maja, pa početkom jula, te ponovno danas.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje