Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Velike promjene u protokolu Erdogana u Sarajevu

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, koji je doputovao u radnu posjetu BiH, vratiti će se u Tursku ranije nego je planirano, saznaje N1.

Iako je prvobitno protokolom bila predviđena i šetnja Starim Gradom Sarajeva od Sebilja u pravcu Gazi Husrev-begove džamije, gdje su predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan klanjati akšam-namaz, to se ipak neće desiti, potvrđeno je za N1. Također, planirani zajednički iftar neće biti održan.

Kako nam je rečeno, nakon Kongresa Unije evropskih-turskih demokrata (UETD) u Zetri predsjednik Republike Turske će posjetiti i Internacionalni univerzitet u Sarajevu gdje će mu biti dodijeljen počasni doktorat, te će se vratiti u Tursku.

Podsjetimo, Erdogan je danas doputovao u radnu posjetu Bosni i Hercegovini, a na aerodromu su ga dočekali predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, njegova supruga Sebija Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, te ambasador Turske u Sarajevu Haldun Koc, nakon čega su se uputili prema zgradi Predsjedništva BiH.

Ispred zgrade Predsjedništva BiH turskog predsjednika je dočekala veća grupa građana s transparentom dobrodošlice.

Turski predsjednik će nakon sastanka u Predsjedništvu BiH položiti cvijeće na mezar prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću, a nakon toga će prisustvovati 6. po redu Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD), koji će biti održan u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu.

Nakon Kongresa predsjednik Republike Turske će posjetiti i Internacionalni univerzitet u Sarajevu gdje će mu biti dodijeljen počasni doktorat.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,