Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Velika potraga za Aldinom Mulićem, angažiran i helikopter FMUP-a (FOTO)

Preuzmite sliku

Od ranih jutarnjih sati počela je velika akcija potrage za Aldinom Mulićem koji je pao u nabujalu rijeku Miljacku u Sarajevu kod mosta na Dolac Malti.

“Potraga se odvija duž tokova Miljacke i rijeke Bosne u dužini od 300 kilometara, od početne tačke gdje se desila nesreća do Doboja i dalje prema Bosanskom Šamcu. Najavljeni broj od 700 ljudi uključenih u potragu mogao bi biti i veći”, ističe glasnogovornica Federalne uprave Civilne zaštite Majda Kovač.

Po njenim riječima, može se reći da je u akciju uključena cijela Bosna i Hercegovina jer su na terenu članovi sapasilačkih timova iz Federacije i Republike Srpske – Civilna zaštita, policija, vatrogasci, ronioci, članovi sportskih, rafting i ronilačkih klubova, gorskih službi spasavanja, timovi za spasavanje na vodi i pod vodom, predstavnici opština i drugi učesnici.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite apeliraju da se pojedinci ne uključuju u potragu samostalno. Budući da duž rječnih obala, na pojedinim lokacijama ima minskih polja, kao i drugih opasnosti, treba da se jave civilnoj zaštiti i policiji u njihovim sredinama.

Od jutros je angažiran i helikopter Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP), pravi se video snimak tokova Miljacke i Bosne.

Aldin Mulić (28) nestao je u nabujaloj Miljacki prošle sedmice u noći s utorka na srijedu.

Kada je pao u mutnu vodu, mladić Irhan Fočo (24) skočio je za njim u namjeri da ga spasi, ali je i on te noći nestao. Njegovo tijelo je nađeno u rijeci Bosni kod Visokog. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,