Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ugašen požar u Velikoj Kladuši: Ljekari i dalje pružaju medicinsku pomoć migrantima (FOTO)

Preuzmite sliku

Požar u Privremenom migrantskom centru “Miral” u Velikoj Kladuši je ugašen, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona potvrđeno je da je 29 osoba povrijeđeno ili zatražilo medicinsku pomoć.

– Policija je jutros u 6 sati i 35 minuta primila dojavu o požaru u ovom privremenom prihvatnom centru, te odmah na mjesto uputila dežurne timove. Pripadnici vatrogasnih službi su također odmah reagovali i brzo stavili požar pod kontrolu. Trenutno imamo informaciju da je 29 osoba povrijeđeno, odnosno da im je pružena medicinska pomoć u Domu zdravlja Velika Kladuša i Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” – rekao je Feni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Ale Šiljdedić.

Dodao je i kako se još uvijek ne može zvanično govoriti o uzrocima požara, iako postoje određene spekulacije da je u pitanju ljudski faktor.

Prema dosadašnjim informacijama nema smrtno stradalih u požaru, dok o težini i stepenu povreda kod hospitaliziranih osoba još uvijek nema zvaničnih informacija.

Dežurna ekipa u Centru urgentne medicine u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” još uvijek pruža neophodnu pomoć povrijeđenim pacijentima. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje