Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Učešćem u proslavi 9. januara Srbija i Rusija ispoljavaju loše namjere prema BiH

Preuzmite sliku

Njihovi zvaničnici, koji su se danas pojavili u Banjoj Luci, želeći dati legitimitet tom danu, moraju znati da tim činom negiraju Ustav i pravni poredak BiH, naglašavaju iz Naše stranke

Dan Republike Srpske ne može biti 9. januar. To je rekao Ustavni sud BiH, ali i Venecijanska komisija kojoj je Ustavni sud BiH 10. juna 2013. godine dostavio zahtjev za mišljenje o ustavnosti i legalnosti proslave 9. januara kao Dana RS-a, stoji u saopćenju Naše stranke.

“Sramotno je što političko rukovodstvo manjeg entiteta na tom insistira, međutim, još više provocira činjenica da tome podršku daju Srbija i Rusija. Njihovi zvaničnici koji su se danas pojavili u Banjoj Luci, želeći dati legitimitet tom danu, moraju znati da tim činom negiraju Ustav i pravni poredak BiH, naglašavaju iz Naše stranke.

Kako smo već objavili, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je, povodom proslave 9. januara – neustavnog Dana Republike, uručila u Banjoj Luci odlikovanja predsjedniku Vlade Srbije Ani Brnabić, ambasadoru Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu, te posthumno odlikovala general-majora Vojske Republike Srpske Slavka Lisicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje