Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U TK novi slučajevi zaraze koronavirusom, četiri osobe se oporavile

Tokom redovnog obraćanja javnosti predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK Dajana Čolić saopćila je medijima nove informacije u vezi sa stanjem pandemije izazvane koronavirusom kada je u pitanju Tuzlanski kanton.

Danas na području Tuzlanskog kantona imamo ukupno 2523 osobe koje se nalaze u kućnoj izolaciji.

Ukupno je od prvog dana testiranja na području TK testirano 1.245 osoba, dok je u protekla 24 sata testirano još 152 osobe od čega su četiri osobe pozitivne na COVID-19. Ukupan broj pozitivno testiranih osoba je 81 na području Tuzlanskog kantona.

Pozitivnih, hospitaliziranih osoba na UKCU Tuzla je 21, pozitivno hospitaliziranih na MIB-u je 2, što je smanjenje za jednu osobu, u Brčkom je i dalje jedna osoba, pozitivne su četiri osobe koje su zadržane u MIB-u dok se 51 osoba pozitivna na COVID-19 nalazi u kućnoj izolaciji.

‘Lijepa vijest koju danas možemo saopćiti jeste da su kod četiri hospitalizirane osobe koje se vežu za klaster Medical Instituta Bayer Tuzla urađena ponovna testiranja po smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije odnosno dva testiranja u periodu od 48 sati i ti nalazi su su bili negativni i te osobe će biti puštene kući u izolaciju na period od 14 dana i smatraju se oporavljenim’ – kazala je predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK Dajana Čolić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje