Subota, 31. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U opsežnoj akciji u TK uhapšeno 12 osoba – Pronađena droga i oružje

U policijskoj akciji „Brzina“, koja se sprovodila na području Tuzlanskog kantona, slobode je lišeno 12 osoba, a pronađena je i određena količina opojne droge i oružja.

Policijski službenici Federalne uprave policije su, nakon višemjesečne istrage, danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a TK, Policije Brčko Distrikta i MUP-a RS-a, započeli sa realizacijom operativne akcije „Brzina“ na područjima općina Tuzla, Kladanj, Brčko i Zvornik.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama nadležnih sudova, započeti su pretresi na 15 lokacija i do sada je lišeno slobode 12 osoba koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Do sada je u pretresima pronađeno i oduzeto cca. 500 gr. NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“, određena količina oružja i municije, vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Nakon izvršenih pretresa, ove osobe će biti privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, navode iz Federalne uprave policije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,