Nedjelja, 24. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

U olujnom nevremenu u TK-a poplavljeno 10 stambenih objekata i škola

Preuzmite sliku

Zbog naglog porasta vodotoka usljed olujnog nevremena, protekle noći na području naselja Klokotnica u opštini Doboj Istok poplavljeno je deset stambenih, jedan privredni i jedan školski objekat, a voda je okružila oko 20 stambenih objekata.  

Bujice su na ovom području oštetile veliki broj putnih komunikacija i nanijele štetu na poljoprivrednim i drugim parcelama, podaci su Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite Tuzla.

Angažovane su službe zaštite i spašavanja opštinske Civilne zaštite, mještani i tri građevinske mašine na području pogođenom olujnim nevremenom.

Na području opštine Sapna prijavljena su dva klizišta, od kojih jedno u naselju Rastošnica ugrožava prilazni put prema stambenom objektu, dok se drugo klizište pojavilo na poljoprivrednom zemljištu u naselju Zaseok.

U opštini Srebrenik klizište širih razmjera zahvatilo je 3,5 dunuma površine u naselju Kiseljak, a klizište u naselju Huremi ugrožava dva dunuma voćnjaka.

Vatrogasna jedinica Đurđevik gasila je požar koji je zahvatio borovu šumu u blizini naselja Svojat i požar na niskom rastinju u naselju Petrovice u opštini Živinice.

U Donjim Ledenicama u opštini Gradačac prijavljen je pronalazak granate. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje