Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tradicija se nastavlja: Završne pripreme za vašar u Puračiću, očekuje se veliki broj posjetitelja i lijepo vrijeme

Preuzmite sliku

U toku su završne pripreme za održavanje ovogodišnjeg, 158. po redu Puračićkog vašara, čije je zvanično otvaranje najavljeno za subotu 12. oktobra, a trajat će do 14. oktobra.

Pripreme su kako sazanjemo u završnoj fazi. Još se vrši prodaja placeva za vašar, a interesovanje i potražnja među trgovcima su veliki.

Na vašaru će kao i uvijek biti ponešto za sve uzraste i interesovanja posjetitelja: od zabavnih parkova za mlade, preko tradicionalnih zanata, trgovine raznih vrsta, uz dosta jela, pića i muzike…

Inače, ovo je 158 put kako se ovaj vašar održava u Puračiću, iako je prema nekim saznanjima njegova tradicija i mnogo duža.

Interesantno je da je vašar u Puračiću postao jedna nezaobilazna manifestacija u Tuzlanskom kantonu ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Sama posjećenost vašara govori o kakvom je događaju riječ, jer brojni posjetioci pristižu autobusima iz drugih krajeva BiH, pa čak i preko granice, iz Hrvatske i Srbije.

Osim toga, neki ljudi planiraju svoje odmore spram vašara. U prilog posjetiocima idu i vremenske prilike jer će prema prognozama u tri vašarska dana preovladavati stabilno vrijeme sa temperaturama i do 25 stepeni. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,